miercuri, 31 august 2011

Prajitura Pavlova




Prajitura Pavlova este o prajitura simplu de facut si usoara ca un fulg pentru ca are blat de bezea. Eu am facut-o cu capsune, dar poate fi facuta, la fel de bine, cu fructe de padure.
Asadar se bat tare 5 albusuri de la oua tinute la temperatura camerei; sa nu fie oua reci din frigider. Intotdeauna, inainte de a bate o bezea, eu pun un varf de cutit de sare peste albusuri. Cand albusurile au fost batute spuna si spuma este suficient de tare, adaug, in ploaie, 300 grame de zahar pudra, amestecand in continuare cu mixerul, iar la final o lingurita de otet si una de amidon.

Bezeaua cruda o pun la copt, la foc mic, circa o ora si un sfert, insa o verific permanent, cu niste bete de frigarui, daca are mijlocul moale.
Cand este facuta inauntru, opresc cuptorul si o las la racit in cuptorul cald pentru o racire treptata.

Cand este rece, adaug 200 grame frisca batura si fructele spalate si trecurate foarte bine, ca sa nu lase suc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu