duminică, 21 august 2011

Prajitura cu visine a Luziei

De la bun inceput, trebuie sa recunosc ca aceasta este prajitura preferata a lui Pisi. Reteta o am de la o colega, Luiza, de unde si titlul  :) si, oricate alte deserturi am facut, niciunul nu a ajuns sa ii placa la fel de mult.
Prajitura se poate face oricand, chiar si cand nu este sezonul visinelor, cu visine pregatite de cu vara la congelator, sau cu visine din compot. Tot Luiza mi-a dat pontul: in Auchan se gasesc borcane cu compot de visine fara samburi. Pentru o portie de prajitura este nevoie de 3 borcane.
Orice fel de visine ati folosi, acestea trebuie mai intai decongelate si puse intr-o strecuratoare pentru a le scurge de sirop.
In timp ce visinele se scurg, se pregateste blatul:
4 galbenusuri se freaca cu 200 grame de zahar si cu 100 grame de unt la temperatura camerei pana cand se obtine o spuma alba.
200 grame de faina se amesteca cu o lingurita de bicarbonat stins cu lamaie, iar compozitia se incorporeaza in spuma de unt.
Cele 4 albusuri se bat spuma, iar aceasta se incorporeaza in restul de blat. Se amesteca usor pana cand continutul se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza si se preseara deasupra pesmet sau gris pentru ca visinele sa nu ajunga pe fundul tavii.
Se adauga visinele si se da la cuptor.
Cand prajitura este aproape gata, se scoate de la cuptor si se acopera cu o spuma facuta din 4 albusuri batute cu 4 linguri de zahar pudra. Mai intai se bate spuma si abia apoi se incorporeaza, treptat, zaharul.
Se da din nou la cuptor pana cand spuma devine aramie.
Pisi garanteaza ca este cea mai buna prajitura din lume.
Multumim Luiza!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu