duminică, 14 august 2011

Gulas la ceaun

Pentru ca in acest weekend prelungit suntem la cabana, evident ca baietii au gatit, pe langa neumatare randuri de gratare, mici, aripioare, carnaciori si cate si mai cate, si un gulas.

A durat ceva vreme pana a fost gata, insa toata lumea a fost multumita de cum a iesit, mai ales ca unele ingrediente au fost culese chiar de ei din gradina.

Astfel, s-au cules si s-au taiat 2 cepe rosii mari, 2 ardei grasi, 2 morcovi si un ardei iute. S-au pus la calit in ulei impreuna cu o cana plina de boabe de mazare, sare si piper.

 Dupa ce legumele s-au inmuiat, s-a adaugat carnea taiata bucati- aproximativ 1 kg si s-a lasat si ea la calit pana cand s-a inmuiat si si-a schimbat culoarea. S-a adaugat apa pana cand ceaunul s-au umplut si s-a lasat la fiert.

Cu aproximativ 15-20 minute inainte sa fie gata, s-au mai pus in compozitie 4 rosii taiate bucati, 4 cartofi taiati , cateva frunze de leustean si cateva de dafin si pasta de gulas, din tub.




Au iesit in total aproximativ 10 portii mari, asa incat a fost suficient pentru toata lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu