vineri, 29 aprilie 2011

Miel la cuptor

Noua ne place foarte mult carnea de miel, motiv pentru care asteptam intotdeauna primavara ca sa ne putem bucura de ea.
Mielul il gatim destul de simplu. In general, taiam mielul in 4 bucati.
O bucata de miel- care consta intr-o pulpa si cateva costite o condimentam bine cu sare, piper, usturoi pisat, lamaie stoarsa, ulei de masline, putin rozmarin si tarhon taiat bucati. Folosim in special tarhonul murat, adica tinut in otet cu sare timp de cateva zile bune.
Mielul astfel condimentat se lasa apoi la rece timp de aproximativ 12 ore- se poate lasa, de exemplu, in frigider pe timpul noptii.

Cand se scoate din frigider poate fi bagat direct in cuptorul incins unde se lasa pana primeste o culoare aramie.

 Pofta buna.

2 comentarii:

  1. Si noua ne place la nebunie carnea de miel, dar combinatia cu tarhon mi se pare interesanta, o sa incercam, ma rog "pisoiul meu" ca eu .....

    RăspundețiȘtergere
  2. aaa am uitat sa-ti fac o recomandare ( vad ca sunteti profesionisti :) insa poate ajut )cel mai bun miel este cel care nu cantareste mai mult de 5 kg, de lapte, carnea e f frageda si aproape ca nu miroase a miel, desi mie imi place la nebunie mirosul :)Poate veniti pe la noi si va pregatim......:)

    RăspundețiȘtergere