Trebuie sa recunosc: acestea sunt bruschetele mele preferate. De obicei imi plac mancarurile care combina gusturi diametral opuse. Si ce poate fi mai bun decat un fel de mancare care combina ceapa rosie, mierea si rozmarinul?
Merita sa le incercati.
Se iau cateva felii de paine, se ung cu unt si apoi se presara peste ele usturoi pisat. Se baga in cuptorul incins.
Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei, iar cand aceste se incinge se pune o ceapa rosie mare taiata si se lasa pana devine aurie. Se adauga apoi un ardei gras rosu taiat bucatele ( sau, pentru aspect, se poate pune jumatate de ardei gras rosu si jumatate de ardei gras verde) si se lasa alaturi de ceapa sa se inmoaie. Ulterior, se adauga o rosie taiata bucati si 100 grame de masline negre, fara samburi, taiate. Se lasa pe foc toate in jur de 3 minute.
La final se adauga rozmarin proaspat taiat bucati si o lungurita de miere. Se condimenteaza cu sare.Se amesteca si se mai lasa pe foc 2 minute.
Se scot feliile de paine din cuptor, se pun pe ele legumele si se servesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu