miercuri, 27 aprilie 2011

Piept de pui cu legume, masline si cuisoare

Dupa cum bine puteti vedea, la noi puiul este stapan in bucatarie...nu de alta, dar este o carne usoara si se poate gati in nenumarate feluri.

Asadar, se ia o caserola de piept de pui intreg- 2 bucati de piept de pui mai mici sau una mare. Fiecare bucata se taie in 2, se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se pune la prajit in cateva linguri de ulei.

Se taie o ceapa rosie mare- sau 2 mai mici, si 3-4 catei de usturoi  taiati bucati si se pun la prajit intr-o alta tigaie.

Cand ceapa a devenit aurie se adauga  un morcov mare taiat rondele, un ardei gras verde si unul rosu taiat bucati, precum si 200 grame de masline verzi.


Se lasa toate legumele pe foc pana se inmoaie, apoi se adauga o rosie taiata bucati, frunze uscate de busuioc si 4-5 cuisoare. Nu se pun multe cuisoare pentru ca au o aroma foarte puternica. Se mai lasa cateva minute pe foc.

Se ia un vas yena, se pun legumele si pieptul de pui si se baga la cuptor pentru 20-35 minute. Daca pieptul a fost taiat bucati mai mici, sunt suficiente 20 minute pentru a fi gata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu