duminică, 11 decembrie 2011

Tort de bezea si zmeura

Ce poate fi mai bun iarna decat un tort delicios cu zmeura ?
Sa nu ne lasam descurajati de data din calendar si sa profiam de fructele congelate care se gasesc in orice supermarchet.
Si ,cu siguranta, puteti impresiona oferind un tort pufos cu bezea si zmeura in mijlocul lunii decembrie.

Avem nevoie de 8 albusuri, 2 linguri de suc de lamaie, 400 gr. de zahar pudra, 2 linguri de malai fin.
Albusurile se bat bine cu mixerul, apoi se adauga sucul de lamaie. Cand spuma de ou este tare, se adauga treptat zaharul pudra si malaiul.

Compozitia rezultata se imparte in 3 parti egale, si din fiecare cantitate se formeaza un blat care se pune la copt, la foc mic, de cel mult 150 grade, timp de aproximativ o ora.

Cand blaturile sunt gata, se lasa la racit.
Intre timp, pregatim crema: o cutie de mascarpone de 250 grame se amesteca cu 100 gr. de zahar pudra si cu 250 gr. de zmeura.
Se aseaza primul blat, se pune este el crema, apoi procedam la fel si cu celelalte.
Pe ultimul blat se pune crema si apoi se orneaza cu fructe intregi de zmeura.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu