duminică, 4 decembrie 2011

Paste carbonara

Din punctul meu de vedere, sunt  pastele cele mai bune si mai usor de facut. Cu toate acestea, nu de putine ori s-a intamplat sa le mananc la restaurant si sa nu fie tocmai bune- fie nu aveau sos deloc, fie "pluteau"in sos.
Pentru ca si colegele mele m-au intrebat cum le prepara Pisi, m-am hotarat sa postez si aceasta reteta, mai ales ca,  fara a fi partinitoare, pastele carbonara facute de Pisi sunt pur si simplu delicioase.

Pisi feliaza baconul, il curata de grasime si apoi taie feliile in bucatele mici. Noua ne place sa fie bacon din belsug, asa ca, pentru 2 persoane, pregateste 6-8 felii. Baconul taiat bucatele este pus la prajit in ulei, iar cand este facut, adauga o ceapa alba mica sau o jumatate de ceapa alba mare taiata marunt. Lasa ceapa sa se inmoaie, aduga sare si piper si apoi pastele fierte separat si strecurate de apa. Amesteca pastele cu baconul si cu ceapa, apoi adauga un amestec facut dintr-un ou si circa 300 ml de smantana.


Pastele se pot servi cu parmezan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu