vineri, 23 decembrie 2011

Aripioare picante

Pentru cei carora le plac mancarurile picante si combinatia dintre dulce si picant, va recomand aceste aripioare. Lui Pisi ii plac mai degraba sa fie picante decat dulci.

Ca urmare, a pisat 4 catei mari de usturoi, i-a pus intr-un bol si a mai adaugat: o lingura de boia de ardei iute, 3 linguri de ulei de masline, 1 lingura de otet balsamic, 3 linguri de sos dulce acrisor ( se poate inlocui cu sos Worchester), o lingura de pasta de ardei iute ( noi folosim varianta ungureasca- Eros pisto), 2 linguri de miere, sare si piper.

A curatat si a taiat in doua circa 10-12 aripioare de pui si le-a amestecat cu aceasta pasta, apoi le-a pus la rece pentru circa 2-3 ore.

Cand le-a scos de la frigider, le-a pus la cupor pentru 30-40 minute, cu intregul sos de marinata. Pe o tava a pus hartie de copt pentru a evita ca sosul cu miere sa se lipeasca de tava.

Au fost pur si simplu delicioase.

P.S. Pentru cineva, stie el cine, am schimbat si farfuriile. Astfel, intreaga atentie va fi indreptata catre mancare:P

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu