luni, 18 iunie 2012

Tort cu bezea si capsune

Este inca primavara si mai putem profita de capsune...ca urmare, va propun un tort usor, de bezea, cu crema de branza si capsune.
Pentru blat, aveti nevoie de 8 albusuri, 2 linguri de suc de lamaie, 400 gr zahar pudra si o lingura de praf de cacao. Optional, puteti adauga si 100 gr de migdale macinate sau faina de migdale. Reteta insa poate fi facuta si fara migdale, iar atunci blaul va fi mai usor si mai pufos.
Cuptorul se incalzeste la 150 gade.
Albusurile se bat cu sucul de lamaie, apoi, dupa ce sunt tari, se inglobeaza treptat zaharul pudra, amestecand continuu.

Cand spuma de oua este gata, se imparte in doua si in jumatate si inglobeaza praful de cacao.

Urmeaza formarea a trei blaturi, si trebuie sa fiti foarte atenti, deoarece, pentru fiecare blat in parte, se pune un strat subtire de spuma alba si deasupra un strat subtire de spuma cu cacao. Blatul nu trebuie sa fie foarte gros si nici nu trebuie amestecate cele doua compozitii. In final, veti avea un blat alb pe o parte si maro pe cealalta.

Se pun blaturile la copt circa 45 min -o ora.

Se prepara crema amestecand 250 gr mascarpone cu 100 gr zahar pudra, 300 ml frisca si un praf de intaritor de frisca.
Peste fiecare blat se pune un strat de crema si capsune curatate si feliate. Repetam operatiunea cu fiecare blat.


Deasupra decoram cu capsune si o tableta de ciocolata- amaruie, topita pe baia de aburi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu