sâmbătă, 9 iunie 2012

Cartofi cu bacon si slanina la cuptor

Din punctul meu de vedere, acest fel de mancare nu este o garnitura, ci un fel complet care poate fi servit cu o salata.
Pisoiului ii place ca, de fapt, cartofii se rumenesc in untura lasata de slanina si de bacon.

Cum deja au aparut cartofii noi, ii puteti folosi pe acestia, deoarece sunt mai gustosi si se fac mai repede.
Intr-un vas de yena se pune o foaie de copt- va mai spuneam ca va ajuta sa nu se murdareasca vasele si sa nu se prinda mancarea de fundul vasului.
Cartofii se curata, se taie bucati potrivite si se aseaza peste folia de copt. Se condimenteaza cu piper, sare si boia.
Cateva felii de bacon se taie si se adauga peste cartofi. Slanina se taie bucati mici, se lasa cu tot cu soric si se pune in vas. Se mai adauga rozmarin taiat marunt si cativa catei de usturoi necuratati de coaja. Se da vasul la cuptor si se lasa pana cand cartofii se rumenesc.  Se scoate apoi vasul si se va servi calda. Usturoiul va fi ca o pasta, rumen si gustos, baconul si slanina vor deveni crocante- mai ales daca nu ati taiat soricul. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu