sâmbătă, 9 iunie 2012

Sa redescoperim piata

Ne-am obisnuit, majoritatea, sa ne facem cumparaturile in supermarket. Este mai comod, putem merge la orice ora si nu trebuie sa ne facem griji ca nu gasim ceea ce ne trebuie.

Chiar si asa, ar trebui sa incercam, macar din cand in cand, sa trecem pe la piata. Putem gasi zarzavaturi propaspete, oua, branza, smantana de casa, flori si cate si mai cate.

Pe langa faptul ca sunt mereu proaspete, oferta este, si ea, mai bogata decat in magazine. Veti vedea diferenta de culoare, gust si dimensiune intre un ou cumparat din magazin si unul cumparat de la piata. Pentru cei care nu au bunici la ara, este singura varianta de a intra in contact direct cu un produs sanatos. Veti gasi lapte proaspat, fara conservati, smantana cremoasa ca o frisca, dar si sortimente de branza care se vand pe "gustate".

Sa nu uitam de minunatia de zarzavaturi proaspete:  morcovi, salata, macris, spanac, marar, patrunjel, tarhon, cimbru, leustean, busuioc... Le puteti cumpara la legaura, exact cat aveti nevoie sau, pueti lua mai multe si  congela. Vor fi mai bune si mai ieftine decat cele din magazin.

Si sa nu uitam de flori, flori de gradina si de camp, la fir sau la buchet. Pentru ca  uneori ne saturam de buchetele de flori corect si frumos asortate in buchet si ne dorim sa ne aranjam noi firele de bujori sau de margarete in vaza de acasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu