joi, 19 aprilie 2012

Tort cu capsune si ciocolata alba

Cum a sosit primavara, si au aparut capsunele, va propunem o reteta de tort cu capsune, delicios si proaspat ca o zi de primavara.

300 ml de frisca se incalzeste impreuna cu 100 gr. ciocolata alba. Se amesteca pana cand se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit.
225 gr faina se amesteca cu 2 lingurite de praf de copt, 2 linguri de seminte de mac si un praf de sare.

125 gr de unt la temperaura camerei se bate cu 150 gr zahar si cu coaja rasa si sucul de la o lamaie.
3 oua se separa, se bat albusurile spuma, apoi se incorporeaza galbenusurile. Spuma de oua se inglobeaza in crema de unt, se adauga amestecul de faina si blatul astfel rezultat se da la cuptorul fierbinte- la 180 grade pentru circa 50-60 minute. Blatul se scoate, se lasa la racit si se taie pe 3 niveluri.

500 gr capsune se curata si se taie jumatati. Ciocolata alba si frisca se bat cu mixerul 2 minute si se inglobeaza capsunele.
Fiecare blat se unge cu gem de capsune, apoi se pune un strat de crema de frisca. Se pune urmatorul blat si se repeta procedeul


Tortul se imbraca in frisca si se decoreaza cu capsune trecute prin ciocolata alba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu