marți, 14 iunie 2011

Tort cu capsune si ciocolata alba

Este un tort de sezon, iar combinatia de capsune, mac si ciocolata alba este nemaipomenita.

Se prepara mai intai crema. 400 ml de frisca lichida- de ex Hulala se topeste si se amesteca cu 200 gr ciocolata alba. Cand s-a obtinut o compozitie omogena, se ia de pe foc si se lasa la racit. Abia cand este suficient de rece se baga la frigider unde se lasa pana cand este gata blatul.

Se incinge cuptorul la 180 grade.

Se amesteca 225 gr faina cu 2 lingurite de praf de copt, 2 linguri de mac si 1 praf de sare. Se bat 125 grame de unt moale cu 150 gr zahar, coaja rasa si sucul de o jumatate de lamaie. Se inglobeaza pe rand 3 oua si apoi amestecul de faina. Compozitia se pune la copt intr-o forma circulara pentru circa 40-50 minute.


Cand blatul este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit si se taie pe 3 niveluri.
500 grame de capsune se taie jumatati sau in 4, in functie de dimensiune.

Crema de la frigider se bate cu mixerul pana arata ca o frisca si se inglobeaza capsunele taiate.


Primul blat se unge cu gem de capsune, apoi se pune o treime din compozitia de frisca, capsune si ciocolata alba. La fel de procedeaza si cu restul.




Tortul se imbraca in frisca si se orneaza cu frisca si cu capsune.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu