luni, 27 iunie 2011

Supa crema de ceapa servita cu crutoane si bacon prajit

Mai intai de toate, trebuie sa va spun ca sunt un mare fan al supelor crema.
Una dintre cele mai bune le-am mancat la Marty Cafe, supa crema de ceapa cu crutoane si bacon. Pornind de la aceasta reteta- nemaipomenita de altfel, Pisoiul meu a dorit sa ma rasfete si acasa cu aceasta supa.

Supa ca a iesit delcioasa, desi a muncit o ora si au iesit doar doua portii. A fost ceva mai mult experimental, nici el nu se astepta sa iasa atat de buna.

Asadar, a curatat 3 cepe albe, un cartof mai mare si o radacina de patrunjel si le-a taiat marunt, apoi le-a pus la prajit in unt. Cand au inceput sa se rumeneasca, a daugat apa si le-a lasat sa fiarba cateva minute. Amestecul rezultat l-a mixat cam 2 minute.


Cand legumele au devenit crema, a adaugat 200 ml de smantana, le-a pus din nou pe foc, a adaugat sare, piper si lapte- cam 300 ml, pentru ca era prea groasa crema. Le-a lasat sa dea un clocot, apoi a adaugat 2 linguri de cascaval ras si a amestecat pana cand acesta s-a topit.

Crema a mai mixat-o apoi inca 1 minut si..supa a fost gata.


Am servit-o cu crutoane prajite in unt si bacon taiat marunt si prajit.

Am mai adaugat si cateva codite de ceapa verde tocata.

Pisi sustine ca ar fi fost mai buna cu parmezan.Vom incerca si asa si va vom spune cum a fost. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu