Unul dintre restaurantele noatre preferate din Debrecen este La Palma, unde se poate manca un delicios si cremos Scandinavian leves, adica un gulas traditional facut cu somon si fructe de mare.
Reteta am incercat-o si noi acasa si rezultatul a fost peste asteptari.
3-4 morcovi, 2 radacini de patrunjel, un sfert de telina mare si o ceapa potrivita le-a dat pe razatoare si le-a pus intr-un vas pe foc cu putin ulei. Le-a lasat acolo circa 3-5 minute pana s-au calit. A adaugat o lingura de faina pe care a omogenizat-o si a umplut vasul cu apa. A acoperit cu capac si a lasat pe foc.
Dupa alte 5-7 minute, a adaugat un medalion de somon, o punga de fructe de mare de circa 200 grame si bulion de rosii, dupa gust. A condimentat cu sare, piper, chili si vegeta. Le-a mai lasat pe foc inca aproximativ 15 minute.
Dintr-un ou si putina faina a facut galuste pe care le-a pus, cu ajutorul unei lingurite, direct in supa. La final a mai adaugat cateva linguri de smantana. Daca va place putin mai picanta, puteti adauga mai mult chili sau un ardei iute.
Este o supa usoara si inedita,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu