vineri, 20 iulie 2012

Tocanita de miel

Ne place carnea de miel. Este o afirmatie corecta, indiferent de modul in care mielul este gatit: in  supa, friptura sau tocanita.
Ca urmare, sa trecem la treaba: circa 1/2 kg de carne de miel se pune intr-un wok la prajit.
Pana cand carnea sta pe foc, se pregatesc legumele: se taie o ceapa  rosie,  2 fire de ceapa verde,  4-5 rosii cherry, 3-4 catei de usturoi si 2 morcovi. Se adauga peste carne, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se acopera cu apa si se pune capacul. Se lasa pe foc, la fiert, pana cand carnea este facuta.


Atunci cand carnea este aproape fiarta, se adauga galustele. Galustele se fac dintr-un ou intreg, peste care se adauga faina, pana cand se omogenizeaza ca un aluat. Galustele se condimenteaza cu sare si piper.
Cu o lingurita, se ia din aluat si se lasa usor sa alunece in tocanita. Se mai lasa pe foc circa 10 minute pana cand si galustele sunt fierte.
Rezultatul a meritat munca si asteptarea. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu