Cum Pisi este atat de priceput la paste, nu putea sa fie mai prejos la preparat lasagna.
Cu toate ca prepara mai degraba o portie de paste, din cand in cand, mai pregateste si o portie de lasagna. Si....evident ca se pricepe.
Foile le-am cumparat din Real si avantajul este ca nu necesita fierbere.
Carnea tocata- de vita- aproximativ 300 gr. a pus-o la prajit in ulei cu o ceapa alba tocata, 2 catei de usturoi pisat si o jumatate de ardei gras taiat marunt.
Cand carnea este aproape facuta, a adugat o cutie de bulion si o punga de praf pentru spaghete bolognese.
Separat a pregatit sosul bechamel: a topit jumatate de pachet de unt, in care a a scurs un amestec de lapte cu faina. Sosul iese mai gros sau mai fin, dupa gustul fiecaruia. Tot in functie de cum il doriti, puneti mai multa sau mai putina faina.
Dupa ce sosurile au fost gata, a inceput..."asamblarea".
Intr-un vas se pune o foaie de lasagna, un strat de sos bechamel, apoi un strat de sos cu carne si tot asa de 7,8,9 ori. Deasupra se pune cascaval ras si..se da la cuptor.
Se taie felii cu un cutit ascutit, se pune in farfurie si se serveste cu parmezan ras.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu