duminică, 22 ianuarie 2012

Negrese cu nuca si prune uscate

Am incercat in acest weekend o reteta noua de negrese si trebuie sa recunosc ca, am ajuns la concluzia ca sunt cele mai bune negrese pe care le-am mancat. Le-au intrecut chiar si pe cele de la Pizza Hut, care erau primele in topul meu personal.
Am topit, pe baia de aburi, 100 gr ciocolata- jumatate amaruie si jumatate ciocolata cu lapte si 200 gr. unt. Am amestecat pana s-au omogenizat, apoi le-am lasat la racit.

2 maini de nuci le-am taiat bucati mai mari si le-am caramelizat cu un praf de sare si o lingura cu varf de zahar. Cand au fost gata, le-am scos pe un tocator uns cu unt. Le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am mai taiat o data.

Am pornit cuptorul pentru a se incinge la 180 gr.
Am batut 3 albuse spuma, apoi am adaugat, pe rand, cele 3 galbenusuri, 200 gr zahar, ciocolata topita cu unt, 75 gr faina, 40 gr. cacao si o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie.
100 gr prune uscate le-am taiat bucati si le-am amestecat in blat.

Blatul l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi am presarat nucile caramelizate si inca 100 gr de ciocolata- jumatate amaruie si jumatate ciocolata cu lapte.
Am amestecat compozitia, in tava, in asa fel inca nucile si ciocolata sa fie acoperite si am dat la cuptor pentru aprox 30-35 min.

Negresa am lasat-o sa se raceasca in cuptor.
Cand am servit-o, am incalzit-o in cuptorul cu microunde 30 secunde apoi am adaugat inghetata de vanilie si sos de ciocolata. Am decorat cu nuci caramelizate.

Un comentariu: