Reteta am gasit-o intr-o revista mai veche si am pregatit-o Pisoiului intr-o seara cand nu era acasa, ca sa ii fac o surpriza.
Deci, daca pana si eu m-am descurcat, sigur o puteti face si voi.
Am ales 5 cartofi de marime medie, i-am curatat, i-am taiat bucati si i-am pun la fiert in apa cu sare.
Intre timp, am curatat 3 mere de coaja, le-am taiat rondele sau felii- cum am reusit :) si le-am stropit cu suc de lamaie.
2 cepe albe le-am curatat si le-am taiat, apoi le-am pudrat cu faina.
Bucatile de ficat de vita le-am spalat si le-am taiat, apoi le-am spalat din nou, le-am sters cu servet de hartie, le-am piperat, le-am dat prin faina si le-am pus la prajit in ulei. Cand au fost gata, le-am scos pe un servet de hartie.
Separat, in alta tigaie, am prajit in unt rondele de mar, pana au devenit aramii. In 2 linguri de ulei incins am prajit rondele de ceapa, apoi le-am scos pe un servet de hartie.
Farfuria am pregatit-o in urmatorul fel: am luat o forma de taiat aluat- pentru gogosi, in care am pus piure, pentru a obtine turnuletul din fotografie, am pus o bucata de ficat de vita, cateva rondele de mar si cateva de ceapa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu