vineri, 9 septembrie 2011

Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulamaua este o reteta pe care o facea bunica mea si, eu una, o consider o mancare traditionala.
Pisi o face fie cu piept de pui, fie cu pulpe de pui inferioare.

Un piept de pui sau 4 pulpe inferioare se spala, se curata si se pun la prajit in ulei. Cand sunt gata, se scot si se pun pe un servet de hartie.
Se pun la prajit in ulei ciupercile curatate si taiate felii- circa 6-8 ciuperci, dupa gust.

 Cand s-au prajit, se adauga o lingura de faina, putin lapte si cateva linguri de apa. Se lasa toate sa fiarba, apoi se adauag si cateva linguri de smantana, in functie de cat de mult sos doriti si daca va place ca sosul sa fie mai gros sau mai subtire. Se condimenteaza cu sare si piper.

La final se aduga in sos carnea si se mai lasa impreuna pe foc circa 5- 10 minute.

Se poate servi cu mamaliga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu