Stiu ca titlul va poate face sa va strambati din nas si sa va ganditi cum se pot combina niste paste carbonara cu mazare si cu menta insa, credeti-ma ca merita sa incercati. Reteta am prelunat-o dintr-o carte de bucate a lui Jamie Oliver si ne-am gandit ca, daca el a propus-o, nu are cum sa nu fie buna. Si a fost excelenta.
Asadar, se pregatesc pastele carbonara dupa reteta clasica: se pune la prajit bacon in ulei sau in unt, impreuna cu ceapa alba taiata marunt. Cand este prajit de jumatate bacon-ul, se adauga mazarea cruda: cam o lingura pentru fiecare portie.
Cand mazarea si baconul sunt gata, se aduga sosul facut din smantana diluata cu lapte si pastele. Se condimenteaza cu sare, piper alb macinat si menta ( proaspata sau uscata). Noi nu am avut menta proaspata, asa ca am folosit uscata ( din plic). Eu nu sunt un mare fan menta, ba din contra, insa pot sa va spun ca au iesit delicioase.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu