marți, 10 mai 2011

Chec cu mac si lamaie

Aceasta reteta am incercat-o prima data de Paste si trebuie sa mentionez faptul ca am preluat-o din Cartea Regala de Bucate a Principesei Margareta. Este o reteta usoara si...bineinteles, "regala".

Mai intai de toate, se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Intr-un bol se mixeaza un pachet de unt  200 gr) tinut la temperatura camerei ( sau, daca ati uitat sa il scoateti din frigider la timp, il puteti baga in cuptorul cu microunde 15-20 secunde) cu 200 grame de zahar. Dupa ce s-a obtinut o crema alba, se adauga, pe rand, 4 oua si se amesteca in continuare. Se mai adauga si coaja rasa de la o lamaie galbena.

Separat, se amesteca 200 gr faina alba cu 1 plic de praf de copt si cu 2-3 linguri de seminte de mac. Faina se incorporeaza in crema de unt cu ou.

Aluatul rezultat se pune la copt intr-o forma de chec tapetata cu hartie speciala. Se introduce la cuptor pentru aproximativ 40 minute.
Se verifica din cand in cand cu o scobitoare sau cu un bat de frigaruie sa fie gata. Cand, pe bat nu mai ramane aluat moale, inseamna ca este copt si in interior.

Pana se coace, se prepara siropul: 100 ml apa se pun la fiert cu 200 gr zahar si cu zeama de la 2 lamai. Se lasa la fiert 5-10 minute.

Cand e gata checul, se scoate din cuptor si, pana este fierbine, se inteapa cu furculita la distanta de 1-2 cm si se toarna siropul. Trebuie ca atat checul, cat si siropul sa fie fierbinti pentru ca siropul sa fie absorbit.



Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu