Inainte de toate trebuie sa va spun ca eu sunt fan somon. Lui Pisi nu prea ii place, insa il gateste cu placere pentru mine. Asta si pentru ca este extrem de simplu de pregatit. Cred ca pana si eu m-as descurca.
Asadar, se cumpara din supermarchet un medalion- sau de doua de somon, de la raionul de peste proaspat. Cred ca se poate face si cu somon congelat, insa eu il prefer pe cel proaspat.
Se spala, se condimenteaza cu sare -si piper daca va place- si se pune intr-un vas. Peste, se pune o lingura de ulei de masline, rozmarin proaspat taiat marunt si cativa catei de usturoi in coaja.
Se pune la cuptor. Este gata destul de repede, va dati seama dupa culoarea mai aramie pe care o prinde pe margini si dupa cateii de usturoi care se prajesc si ei.
Mie imi place sa il mananc gol- pentru a-i simti gustul. Usoara aroma de rozmarin si usturoiul facut in coaja sunt nemaipomenite.
Merge bine si cu un pahar de vin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu