marți, 29 martie 2011

Paste cu piept de pui si lapte de cocos

Este una dintre felurile mele preferate de mancare.

Pieptul de pui se taie bucatele- sau se cumpara gata taiat. Pentru 2 portii, noi folosim cam o jumatate de caserola cu bucatele de piept de pui. Se spala, se condimenteaza si se lasa la scurs. Se pune la prajit in unt ( ulei sau margarina), apoi se adauga  un ardei gras taiat bucati, o ceapa alba mica taiata juliene si 6-8 catei de usturoi intregi, decojiti.  Se mai condimenteaza daca este necesar.
Daca doriti sa arate mai bine, puteti pune jumatate de ardei gras verde si jumatate rosu.


Laptele de cocos in gasiti in supermarketuri- in Cora de exemplu,  la raionul de produse internationale si o cutie ajunge pentru 2-3 portii. Daca sunteti patru, il puteti amesteca cu putina smantana.

Laptele se toarna peste carne si legume cand acestea sunt deja prajite. Se amesteca si se mai lasa pe foc cateva minute. Noua de place sa adaugam si putin praf de curry odata cu laptele de cocos- pentru cei carora le place gustul.

Separat se fierb pastele. Cand pastele sunt gata, se strecoara si se adauga peste carnea cu laptele de cocos.

Pofta buna.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu