marți, 29 martie 2011

Mamaliga cu branza si bacon la cuptor

Astazi va propun o mancare mai traditionala: mamaliga cu bacon si branza de burduf la cuptor.
Noi folosim formele de prajituri pe care le imbracam, pe interior cu felii de bacon:

Mamaliga se face separat, dupa reteta clasica, dupa care, cat timp inca nu s-a intarit, se toarna in formele tapetate cu bacon:


Peste mamaliga se pun bucatele taiate si prajite de bacon si branza de burduf.

Cu feliile de bacon se acopera mamaliga, ca petalele unei flori care se inchid, apoi se inveleste fiecare vas in parte in staniol si se da la cuptor circa 10 minute.


Cand se scoate de la cuptor, se rastoarna in farfurie si se serveste cu smantana sau cu  muraturi.
 

2 comentarii:

  1. no bun.... eu mananc mamaliga de cand ma stiu... (ca doar vin din Ardeal :-P...) dar asa cum ati prezentat-o voi aici... arata mai bine ca oriunde... SUPER TARE BLOGGUL... si asteptam cu nerabdare cat mai multe postari si cat mai multe retete inedite de la Pisi mic si Pisi MARE... :-D...

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea ce ziceai ca lucreaza Pisoiu'??? Sunt total impresionata. Daca as putea as manca de toate acum, iar asta cu mamaliga e super tare. De acum nu mai mai uit pe webul retete culinare ci la voi pe blog :).
    Pup fata

    RăspundețiȘtergere