duminică, 17 martie 2013

Din dor de Spania: Pulpo a la Gallego

Am constinuat turul fructelor de mare cu o reteta de care ne-am indragostit in Spania: Pulpo a la Gallego (Gallega). Nu pare nimic extraordinar la prima vedere, iar celor care nu iubesc si nu apreciaza fructele de mare, le recomand sa treaca peste aceasta reteta.

Pentru noi are o semnificatie aparte, deoarece nu aminteste de Barcelona.

Am cumparat asadar caracatita -circa 300 grame. Pisoiul a pus-o la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si cimbru. Trebuie lasata la fiert putin mai mult dar, cel mai usor va dati seama cand este facuta, gustand-o.



Separat, a pus la fiert in jur de 8 cartofi in coaja.
Cand a fost gata, a scos caracatita, a taiat-o felii. Cartofii fierti i-a curatat de coaja si i-a taiat felii. A asezat feliile de cartofi pe un fund de lemn, a pus apoi feliile de caracatita, dupa care a stropit totul cu ulei de masline si cu un strat de boia dulce si boia iute. Si, voila! Pulpo a la Gallego la noi in bucatarie!



Un comentariu:

  1. Doresc sa cumpar un link la dv pe blog pentru un site de retete culinare .Astept un raspuns pe deluxx76@yahoo.com.Am rugamintea sa stergeti acest mesaj dupa ce il cititi.

    RăspundețiȘtergere