sâmbătă, 25 mai 2013

Cartofi noi cu lapte de cocos, kurkuma si marar

A sosit vremea cartofilor noi si, odata cu ei, vremea sa descoperim noi retete.

O combinatie pe care am incercat-o, si care mi s-a parut reusita, este cea pe care v-o propun.

15 cartofi noi i-am spalat cu un burete de vase nou, cu partea mai abraziva. Practic am dat jos pamantul si partial coaja. Nu trebuie curatati de coaja in intregime.

Pisoiul i-a pus la fiert in apa cu sare. Cand au fost  fierti, a luat vasul de pe foc si a aruncat apa.

Intr-un wok, a pus la prajit ulei cu putin chili, apoi a turnat laptele de cocos-puteti folosi si smantana daca nu aveti lapte de cocos, insa cocosul ii da un gust dulce si...putin exotic. A daugat sare, piper, marar si putina kurkuma. Cand sosul a fost gata, a daugat cartofii si i-a lasat cateva minute in sos pentru ca aromele sosului sa intre putin in cartofi.

Si..voila..prima reteta cu cartofi noi este gata!
Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu