Reteta suna asa: 250 grame de masline verzi umplute se taie bucati si se pun intr-un vas. Se adauga o legatura de ceapa verde taiata marunt, o legatura de patrunjel, o lingurita de rozmarin uscat, 4 catei de usturoi zdrobiti, sare si piper. Ingredientele se amesteca si se pun la rece.
Un piept de curcan file se spala, se sterge de apa cu un servetel de hartie, si se cresteaza pe lungime in 4 locuri pentru a se obtine santuri. In aceste santuri se introduce din umplutura, apoi pieptul se ruleaza si se leaga cu sfoara.
Pentru garnitura, se spala si se curata de miez 6 rosii. Umplutura ramasa se amesteca cu 1 ou batut spuma si se introduce in rosii.
Pieptul de curcan se pune intr-o tava, in mijloc. Pe lateral se adauga rosiile umplute, 6-8 ciuperci curatate si lasate intregi, 2 morcovi taiati rondele si o ceapa rosie taiata julienne.
Peste intreaga compozitie se pun 4 linguri de ulei de masline si 100 ml de vin alb dulce.
Se da la cuptor.
Cand a fost partial facut, mama l-a intors pe cealalta parte sa se faca uniform si sa se patrunda tot cu vin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu