sâmbătă, 2 iulie 2011

Bezele cu zmeura

Pentru ca acum este sezonul zmeurei, si pentru ca se gaseste cam la orice magazin de fructe si legume, m-am gandit sa profit in acest weekend si sa fac si eu niste retete cu aceste fructe.

Asadar, am facut niste bezele pe care le-am combinat cu zmeura.
Din doua albusuri am facut circa 30 de bezele.
Am batut 2 albusuri,  cu un praf de sare si, cand s-a facut spuma tare, am adaugat 100 grame zahar pudra amestecand continuu. Spuma este gata atunci cand, scotand mixerul, in urma raman tepi.
Compozitia rezultata am impartit-o in doua: o parte am lasat-o asa, iar in cealalta jumatate am adaugat 2 linguri de fulgi de cocos.




Am pregatit 30 bezele pe care le-am pus la copt, pe hartie de copt, la 80 grade, circa 3 ore!! Daca incercati o temperatura mai mare, riscati sa le ardeti. Coacerea lor dureaza destul de mult, astfel incat nu va recomand sa le faceti seara- asa cum obisnuiesc eu sa fac dulciurile.


Dupa ce s-au copt, le-am lasat sa se raceasca in cuptor circa 40 minute.
15 bezele- 5 simple si 10 cu cocos le-am sfaramat si le-am amestecat cu 400 ml de frisca batura si cu 400 grame zmeura. Compozitia am pus-o in cupe, am ornat cu fructe intregi si cu restul de bezele.


Un comentariu:

  1. Uau asa tre sa fie super buna......am incercat si eu da fac bezele de vreo doua ori, dar mi s-au intins de tava si nu mi-au iesit...cred ca acum stiu de ce....tre sa le pun la 80º..........puf...o sa incerc sa vad daca sunt in stare.....te pup mititelato

    RăspundețiȘtergere