Pentru ca de ziua mea am primit o carte cu retete pentru somon, in acest concediu m-am pus pe gatit.
Somonul este, de altfel, nu doar pestele meu preferat, dar singurul fel de mancare pe care il stiu gati.
Prima reteta pe care vreau sa o impartasesc cu voi este cea cu sos teriyaki.
Somonul se spala, se sterge cu un prosop de bucatarie, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pune intr-un vas de yena tapetat cu hartie de copt. Se stropeste cu sos teriyaki din belsug, apoi se da la cuptor. Cand este de jumatate facut, se scoate, se mai adauga putin sos, si se acopera cu un strat de seminte. Eu am folosit seminte de floarea soarelui decojite si seminte de susan. Se mai pot folosi si seminte de dovleac decojite sau seminte de pin. Se mai lasa apoi la cuptor pana cand este gata.
Orezul l-am pregatit simplu, doar fiert in apa, insa pentru morcovi noisette am folosit, pe langa sare si piper, putina miere si crengute proaspete de cimbru.
La inceput i-am prajit in ulei, apoi, la final, am adaugat mierea si cimbrul.
Combinatia dintre sosul teriyaki si miere este delicioasa.
Va doresc pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu