sâmbătă, 27 octombrie 2012

Pulpe de rata la cuptor

Uneori, cand dorim sa incercam si altceva, preparam pulpe de rata. Daca nu cresteti rate, atunci veti gasi ceea ce aveti nevoie la Auchan. De regula, acolo vand carne de rata sau de gasca, iepure, vanat si alte animale.


Pulpele se spala, se curata de eventuale resturi, se cresteaza ca in imaginea de mai jos, se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in tigaie pentru cateva minute. Partile crestate se vor rumeni mai bine si vor deveni crispy. Pana se rumenesc pulpele, se curata si se taie cartorii si usturoiul.
Dupa ce s-au rumenit putin pulpele, intr-un vas de yena se pune o foaie de copt- apoi cartofii si pulpele. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga putin rozmarin si ulei, apoi se pune usturoiul. Se de la cuptor.
Se lasa la cuptor pana cand cartofii s-au rumenit. Intre timp, se vor rumeni mai bine si pulpele, iar carnea va fi moale la interior si crocanta la exterior.

Merg excelent cu un pahar de vin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu