miercuri, 29 august 2012

Briose cu morcovi

Am descoperit in urma cu putin timp cat de bun este tortul cu morcovi si crema de branza. Din cauza vremii excesiv de calde din ultimul timp, nu am avut curajul sa ma apuc de un tort, dar am facut jumatate din portia pentru un blat normal de tort si am pus-o in formele de briose.
Din cantitatile folosite, au iesit 6 briose mari si 6 briose mici.
Reteta spune asa:

3 morcovi mari i-am curatat si i-am dat de razatoarea mica.
120 grame faina am amestecat-o cu 1/2 lingurita de scortisoara, 1/2 lingurita de nucsoara si un praft de sare.
Am separat albusul de la un ou mare si l-am bautut spuma, apoi am incorporat galbenusul, 130 gr zahar si 100 ml ulei. In aceasta compozitie am turnat treptat faina, iar la final am pus o lingurita de bicarbonat pe care am stins-o cu lamaie. La final am adaugat morcovii si am amestecat usor. Am turnat totul in forme si am dat la cuptor pt 30 min pt briosele mai mici si 40 min pentru cele mai mari.
O cutie de crema mascarpone de 250 gr am amestecat-o cu 20 gr unt si 2 linguri de zahar pudra. La unele briose am taiat capacelele, am pus branza si am acoperit cu capacul taiat, iar la altele am pus branza peste briose.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu