marți, 15 mai 2012

Garnitura de legume

Este o reteta care nu doar ca se face repede, dar poate fi asociata cu orice fel de carne. Eu prefer sa o asociez cu pestele sau cu puiul.
O jumatate de avocado se curata de coaja si se taie bucati. Se pune la prajit intr-o tigaie cu unt incins. Se adauga apoi 4-5 rosii cherry taiate in 2 sau in 4, o jumatate de ardei gras taiatt bucati si o ceapa rosie mica taiata julienne.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Cand legumele au inceput sa se inmoaie, se adauga cateva masline negre fara samburi, 3-4 catei de usturoi cu coaja, busuioc macinat si rozmarin proaspat. Se lasa toate pe foc mic inca vreo 5-10 minute.

Daca va place gustul putin mai exotic, la final se adauga o lingura de miere de albine. Mie imi place combinatia de ceapa rosie, usturoi, rozmarin si miere. Face ca o mancare banala sa aiba o savoare deosebita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu