Dragi prieteni, a inceput luna decembrie, ocazie numai buna de a pregati torturi, pentru ca ocazii sunt: Sf Nicolae, Craciunul, Revelionul si multe multe microrevelioane.
Tortul de mai sus l-am pregatit de ziua mea, dar a fost foarte bine primit de toata lumea (care a ajuns sa guste din el).
De fapt, se face chiar foarte simplu: pregatim un blat de negresa (veti gasi retea pe blog, este o reteta de negresa cu prune uscate). Dupa ce negresa a fost gata, am lasat-o in forma sa se raceasca. Am pregatit apoi o portie de ciocolata de casa, mai tare- respectiv am facut siropul de apa si zahar putin mai gros, pe care am intins-o apoi intr-un strat peste negresa. Am pus peste ciocolata cateva cirese confiate taiate marunt, insa nu este obligatoriu sa folositi cirese. Le puteti inlocui cu portocala sau ananas confiat.
Ultimul strat este unul din mascarpone amestecat cu putin zahar pudra si un albus batut spuma.
Dupa ce am nivelat ultimul strat, am trecut la decor. Am avut nevoie de 4 cutii de ciocolata de la Lidl, cu cate 11 bastonase de ciocolata fiecare, o cutie de Toffifee, o punga se M&M's si 200 gr de amestec: alune, stafide si migdale invelite in ciocolata.
Bastonasele de ciocolata le-am rezemat de jur imprejurul tortului, apoi le-am legat cu o funda de satin.
Peste tort am asezat bucatile de toffifee si restul de amestec.
Bastonasele de ciocolata se vor lipi de tort astfel incat, dupa ce dati jos funda, pentru a putea taia feliile, aceste bastonase nu vor cadea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu