marți, 30 iulie 2013

Piept de pui cu dovlecel, soia si miere

Ramanem la aceeasi categorie: dovlecelul.

Reteta are la baza tot pieptul de pui si dovlecelul, insa combinatia include si arome asiatice.



Orezul se fierbe si se pune la scurs. Noi folosim orez fiert in pungulite de 100-150 gr.

Pieptul de pui se pune la prajit in ulei. Se adauga sare, piper si chili. Cand pieptul de pui este facut de jumatate, se adauga bucati de ardei gras de diferite culori, o ceapa alba taiata julienne, cateva felii de dovlecel si cateva felii de zuchinni taiate bucati. Se lasa pe foc doar cateva minute, pana cand se prajesc putin. Pisoiului- si mie- ii place ca legumele sa fie mai tari, putin crocante.


La final se adauga o lingura de miere, si o lingura generoasa de sos de soia. Se amesteca pana cand mierea este topita complet, se potriveste de sare si piper, e ..voila. Este gata.





Vedeta lunii: dovlecelul. Astazi, paste de orez cu pui si dovlecel

Dupa cum spuneam, vedeta lunii a fost dovlecelul. Am incercat diverse retete cu dovlecel si am descoperit ca toate erau bune. Astfel, am inceput sa vedem dovlecelul cu alti ochi.

Am inceput cu o reteta de paste..din orez. Aveam mai multe pungi de paste incepute si, cum am decis sa facem curat, le-am pregatit dupa reteta de pe ambalaj: nu le-am fiert in apa, ci am pus apa la fiert, apoi le-am pus in apa fierbinte pentru  5-7 minute.


In timp ce am eu am pregatit pastele- contributia personala la acest fel de mancare, Pisoiul a prajit cubulete din piept de pui- a folosit un piept de pui intreg, cu ceapa alba taiata julienne, un dovlecel mic taiat cubulete si bucati mari de ardei gras galben. A condimentat cu sare, piper si chili, iar la final a adaugat circa 200 ml de lapte de cocos. Puteti inlocui laptele de cocos cu smantana amestecata cu putin lapte, daca nu va place gustul dulceag.

Am amestecat pastele cu pieptul de pui si a iesit o cina delicioasa.