miercuri, 29 august 2012

Briose cu morcovi

Am descoperit in urma cu putin timp cat de bun este tortul cu morcovi si crema de branza. Din cauza vremii excesiv de calde din ultimul timp, nu am avut curajul sa ma apuc de un tort, dar am facut jumatate din portia pentru un blat normal de tort si am pus-o in formele de briose.
Din cantitatile folosite, au iesit 6 briose mari si 6 briose mici.
Reteta spune asa:

3 morcovi mari i-am curatat si i-am dat de razatoarea mica.
120 grame faina am amestecat-o cu 1/2 lingurita de scortisoara, 1/2 lingurita de nucsoara si un praft de sare.
Am separat albusul de la un ou mare si l-am bautut spuma, apoi am incorporat galbenusul, 130 gr zahar si 100 ml ulei. In aceasta compozitie am turnat treptat faina, iar la final am pus o lingurita de bicarbonat pe care am stins-o cu lamaie. La final am adaugat morcovii si am amestecat usor. Am turnat totul in forme si am dat la cuptor pt 30 min pt briosele mai mici si 40 min pentru cele mai mari.
O cutie de crema mascarpone de 250 gr am amestecat-o cu 20 gr unt si 2 linguri de zahar pudra. La unele briose am taiat capacelele, am pus branza si am acoperit cu capacul taiat, iar la altele am pus branza peste briose.

vineri, 10 august 2012

Nachos con salsa

Caldura din ultimul timp ne-a indepartat putin de bucatarie si de mancarurile mai elaborate. Am preferat gustari usoare care se prepara rapid.
De ceva timp ne place sa mancam nachos, pentru care Pisoiul a preparat un sos de rosii.
A pus la mixat rosii curatate de coaja, frunze proaspete de busuioc, usturoi, sare si piper. Le-a lasat la mixat pana cand au devenit o pasta. Daca va place mai picant, puteti adauga chili sau ardei iuti taiati felii.



Sosul este ideal pentru zilele toride din ultimul timp si merge de minune cu nachos. Iar cei carora le place sosul si mai picant, pot adauga felii de ardei iuti.



Mure cu crema de mascarpone

Cum tot este sezonul fructelor de padure, si am primit un borcan plin cu mure, m-am gandit ca cel mai bine merg cu o crema de mascarpone.

Goale, parca nu imi vine sa le mananc si, fiind mari si frumoase, era pacat sa le fac spuma.
Ca urmare, jumatate de cutie de mascarpone am amestecat-o cu 2 lingurite de zahar pudra si 50 ml de frisca lichida. A rezultat o crema usoara si delicioasa care a mers de minune cu murele.