sâmbătă, 19 mai 2012

Gustare cu usturoi si branza de capra

Aceasta reteta am vazut-o prima data la televizor si Pisi s-a hotarat sa o faca in ciuda faptului ca eu nu sunt un mare fan al branzei de capra din cauza gustului sau intepator.

 Am descoperit  insa ca aceasta combinatie dintre usturoi si branza este foarte reusita.

Pisi a pus la copt, in cuptor, 3 caciuluii de usturoi cu tot cu coaja. Le-a lasat pana cand s-au inmuiat si apoi a scos miezul de usturoi copt, moale si maroniu si l-a amestecat cu ulei de masline si sare.

Dupa ce a scos usturoiul, a pus la copt cateva felii de paine.

Cand painea a fost prajita, a uns-o cu pasta de usturoi s i deasupra a pus bucatele de branza. Le-a dat la cuptor pana cand branza a inceput sa se topeasca, iar painea s-a rumenit pe margini.

Noi am combinat aceste bruschete cu felii de dovlecel presare cu cimbru si coapte in cuptor.

Pofta buna!

marți, 15 mai 2012

Garnitura de legume

Este o reteta care nu doar ca se face repede, dar poate fi asociata cu orice fel de carne. Eu prefer sa o asociez cu pestele sau cu puiul.
O jumatate de avocado se curata de coaja si se taie bucati. Se pune la prajit intr-o tigaie cu unt incins. Se adauga apoi 4-5 rosii cherry taiate in 2 sau in 4, o jumatate de ardei gras taiatt bucati si o ceapa rosie mica taiata julienne.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Cand legumele au inceput sa se inmoaie, se adauga cateva masline negre fara samburi, 3-4 catei de usturoi cu coaja, busuioc macinat si rozmarin proaspat. Se lasa toate pe foc mic inca vreo 5-10 minute.

Daca va place gustul putin mai exotic, la final se adauga o lingura de miere de albine. Mie imi place combinatia de ceapa rosie, usturoi, rozmarin si miere. Face ca o mancare banala sa aiba o savoare deosebita.

Cozonac prajit

Aceasta reteta a adus-o Pisi la noi in familie si, desi initial am fost reticenta, am adoptat-o.
Este o reteta pe care o recomand in special cand cozonacul s-a intarit, dupa sarbatori, si parca nu am mai avea chef sa il mancam. Prin aceasta reteta insa, il putem reinventa.

Cozonacul se taie felii- daca nu l-ati taiat in prealabil, pentru a fi servit.

Un nou se bate ca pentru omleta, se adauga putina scortisoara, apoi feliile de cozonac se dau prin ou si se pun in tigaie la prajit. Se lasa la prajit putin, apoi se scoate si se pune pe un servetel de hartie care absoarbe excesul de ulei. Se poate praji si in unt.

Usor si extrem de bun. Cozonacul se incalzeste, iar la exterior devine crocant.

Delicios.