duminică, 25 martie 2012

Friptura de miel la cuptor

Personal, carnea de miel mi se pare delicioasa. Din acest motiv, ma bucura sosirea primaverii si, mai ales, a sarbatorilor de Paste.


Evident, exista multe retete de friptura de miel, insa preferata mea este cea cu rozmarin si lamaie.

Pulpa de miel se spala, se sterge de apa, apoi se impaneaza cu bucatele de usturoi. Se lasa la macerat-de prefera peste noapte- intr-un amestec de sare, zeama de lamaie, ulei, rozmarin si frunze de tarhon- propaspat sau murat. Daca nu l-ati pregatit de cu seara, atunci lasati carnea la macerat macar 3-4 ore.

Dupa ce carnea s-a patruns de amestec, se da la cupor pentru circa o ora si un sfert. Simplu si rapid.
Este delicios!

duminică, 18 martie 2012

Bucatele de miel cu rozmarin

Cum se apropie incet incet Pastele, iar mielul este vedeta sezonului, ma gandeam sa va propun o reteta pentru carnea de miel.
Friptura de miel poate fi preparata in multe feluri insa, de cele mai multe ori, ea nu se mananca toata la o masa. Pentru a diversifica putin meniul, Pisoiul curata de pe oase carnea ramasa, apoi o pune la prajit in ulei cu rozmarin taiat marunt. Nu trebuie prajita mult, ea fiind deja gata facuta, ci doar cateva minute- cat este necesar sa incalzeasca si sa se patrunda de rozmarin proaspat.

Pisoiul, dupa ce a scos carnea, a pus la prajit cateva felii de paine, adaugand si putin chilli. Combinatia este foarte reusita.
Pofta buna!

Tarta cu praz si somon

Din categoria gustarilor rapide face parte si reteta pe care o propunem astazi: tarta cu praz si somon.
Pentru aluat, am folosit un aluat semipreparat cumparat din Cora.
Aveti nevoie de un fir de praz, o legatura de ceapa verde, 300 ml smantana, 2 oua si un file de somon.
Prazul si ceapa verde se spala, se curata si se taie rondele, apoi se pun la prajit in unt pentru cateva minute.
Somonul se spala, se taie bucati si se prajeste si el 2-3 minute.
Somonul impreuna cu ceapa, prazul, smantana si ouale- intregi se amesteca, iar compozitia se sareaza si se pipereaza.
Intr-o forma de tarta se pune hartie de copt, se intinde aluatul, ridicand marginile peste vas si se toarna amestecul. Se da la cuptor pentru circa 30 minute.

duminică, 4 martie 2012

Rosii cherry umplute cu mozzarella

Niste aperitive gustoase si usor de facut sunt cele pe care vi le propunem in continuare.
Se aleg cateva rosii cherry mai mari, se spala, se sterg cu un servetel, apoi se taie cate un capacel si se scoate mijlocul.
In fiecare rosie se introduce cate o minge de mozarella.
Se ia un vas de yena, se pune putin ulei de masline, se pun rosiile, se presara sare si cimbru tocat si se da la cuptor pentru 15-20 minute.

Se pot servi cu masline, file de anchois sau felii de prosciuto.

Paste quatro formaggi cu...somon

Din categoria pastelor "originale", va prezentam si aceasta reteta pe care Pisi a pregatit-o initial ca o reteta clasica quatro formaggi, pana cand m-am gandit sa o "imbunatatesc" cu putin somon, iar de atunci, am ajuns la concluzia ca noua varianta este mai pe gustul meu.
Aveti nevoie de 4 feluri de branza. Noi am ales brie, branza cu mucegai, cascaval si parmezan. Trebuie sa precizez ca parmezanul l-am ras peste paste, cand au fost gata.

Se pun cateva cubulete de unt la topit, apoi se adauga putin lapte si branza taiata cubulete. Se lasa toate la topit pana cand se omogenizeaza, la foc potrivit. In functie de cum va place sa fie compozitia, se mai poate adauga putina smantana.

Pastele se fierb, apoi se scot din apa si se scurg. Se amesteca cu branza topita, iar peste ele se rade parmezan.

Somonul se spala, se taie bucatele,  se sareaza, apoi se prajeste cateva minute in unt. Se adauga peste paste. Combinatia dintre amestecul de branzeturi si somon este delicioasa.
Evident, cei carora nu le place somonul, se pot limita la varianta fara peste, sau pot inlocui somonul cu alt fel de paste.
  Pofta buna!