duminică, 26 februarie 2012

Maduva pe paine

Acest fel de mancare mi-a adus aminte de copilarie, cand bunica mea scotea oasele din supa de vita si imi lasa mie maduva sa o mananc pe paine.

Acum cateva zile am dat peste reteta lui Adi Hadean, care pregatise si el "maduva pe pita", asa cam am dat fuga repede in supermarket, am cumparat o caserola de oase de vita, pe care Pisi le-a fiert in apa cu sare si....gata gustarea. O caserola in Cora costa in jur de 4 lei, si trebuie sa va uitati bine, ca fie cat mai mule oase cu maduva in ea- macar 2 sau 3.

Dupa ce s-au fiert, maduva poate fi usor scoasa, dupa care se intinde pe paine, se pune sare si, pentru doritori, ardei iute.  

sâmbătă, 18 februarie 2012

Lasagna....a la Pisi

Cum Pisi este atat de priceput la paste, nu putea sa fie mai prejos la preparat lasagna.

Cu toate ca prepara mai degraba o portie de paste, din cand in cand, mai pregateste si o portie de lasagna. Si....evident ca se pricepe.


Foile le-am cumparat din Real si avantajul este ca nu necesita fierbere.

Carnea tocata- de vita- aproximativ 300 gr. a pus-o la prajit in ulei cu o ceapa alba tocata, 2 catei de usturoi pisat si o jumatate de ardei gras taiat marunt.

Cand carnea este aproape facuta, a adugat o cutie de bulion si o punga de praf pentru spaghete bolognese.


Separat a pregatit sosul bechamel: a topit jumatate de pachet de unt, in care a a scurs un amestec de lapte cu faina. Sosul iese mai gros sau mai fin, dupa gustul fiecaruia. Tot in functie de cum il doriti, puneti mai multa sau mai putina faina.

Dupa ce sosurile au fost gata, a inceput..."asamblarea".

Intr-un vas se pune o foaie de lasagna, un strat de sos bechamel, apoi un strat de sos cu carne si tot asa de 7,8,9 ori. Deasupra se pune cascaval ras si..se da la cuptor.

Se taie felii cu un cutit ascutit, se pune in farfurie si se serveste cu parmezan ras.

Paste de orez cu piept de pui si legume

Am cumparat acum ceva vreme o punga de paste de orez din Auchan. Uitasem de ele insa, astazi le-am gasit si Pisi a si facut o reteta delicioasa in stil...evident, asiatic.
Punga de paste de orez a venit cu niste retete pe care noi le-am combinat. Esentiale au fost insa indicatiile referitoare la pregatirea pastelor. Se fierbe apa, pastele se pun intr-un bol, peste care se adauga apa clocotita si se lasa circa 5 minute, dupa care se scurg de apa.

Pisi a curatat si a taiat fasii 2 morcovi, o jumatate de dovlecel, o jumatate de ardei gras, o ceapa alba, 3 catei de usturoi si o jumatate de piept de pui.
Pieptul de pui l-a pus la prajit in ulei, apoi a adaugat legumele. A condimentat cu sare si piper, iar cand carnea si legumele au fost facute, a adaugat sos de soia.
Pastele strecurate de apa le-a pus abia la final.

Le-am servit cu sos de soia si au fost chiar foarte bune.

duminică, 12 februarie 2012

Piept de pui cu legume, la cuptor

Din aceeasi categorie a pieptului de pui face parte si aceasta reteta.

Pentru 4 portii aveti nevoie de o caserola de piept de pui feliat, 2 dovlecei, o vanata mare, 4 rosii, cascaval si branza cu mucegai.
Pieptul de pui se spala, se sterge de apa si se pune la prajit in ulei cateva minute pe fiecare parte. Nu trebuie sa fie complet facut pentru ca urmeaza sa fie bagat la cuptor.
Rosiile se feliaza. Dovleceii si vanata se spala, se curata de coaja, se feliaza si se pun pe o farfurie,  presarand sare pentru a scoate zeama din ei. Se lasa circa 30 minute.
Cascavalul se feliaza si el.

Se iau 4 vase termorezistente si se aseaza ingredientele rand pe rand: o felie de rosie, una de piept de pui, una de dovlecel, una de cascaval, una de vanata si se repeta pana cand se umplu. Deasupra se pune sare si piper, cascaval dat pe razatoare si branza de mucegai. Daca va place mai picant, se poate presara si chili.

Se baga la cuptor pentru circa 30-40 minute.
Pofta buna.

Piept de pui cu rosii in sos de mustar

Ca orice fel de mancare cu piept de pui, si acesta este gata foarte repede.


Se taie si se pun la prajit 2-3 rosii proaspete sau de la congelator dupa ce, in prealabil, au fost decongelate.
Cand au inceput sa se inmoaie rosiile, se adauga bucatile de piept de pui, 2 linguri de smantana, 3 linguri se mustar, sare, piper si rozmarin taiat marunt.
Se lasa la prajit pana cand pieptul este facut. Se poate servi cu paste sau cu orez.
Pofta buna.

duminică, 5 februarie 2012

Piept de rata cu orez

Luna trecuta am fost la un restaurant din Debrecen unde Pisi a mancat un delicios piept de rata.  De fapt, toata mancarea de acolo este foarte buna si, mai ales ca acum nu se mai fumeaza, si atmosfera s-a schimbat, parca, in bine. Cum stiam ca se gaseste in Auchan piept de rata, am achizitionat o bucata si i-am dat Pisoiului de lucru. Eu cred ca s-a descurcat foarte bine.


O bucata  de piept ajunge pentru 2 persoane daca este servit cu garnitura si daca cei doi nu sunt foarte flamande.
Asadar, pieptul a fost spalat, sters de apa si partea cu grasime a fost crestata, apoi a fost pus la prajit in ulei cateva minute.
Cand a fost aproape gata, Pisi l-a pus, impreuna cu uleiul in care s-a prajit la cuptor pentru a se face uniform. La cuptor nu se lasa mult pentru a nu se intari.

Dupa ce l-a scos, l-a taiat felii subiri pe care le-am servit cu  garnitura de orez. Noi folosim orez care se fierbe in punga, pentru ca este mai usor de facut si portionat. Se poate manca fiert simplu, sau cu curry si legume.

Noua ne-a placut foarte mult cum a iesit si il recomandam celor care vor sa incerce ceva deosebit.