duminică, 30 octombrie 2011

Cheesecake cu zmeura

Cheesecake-ul a devenit un desert pe care fiecare il pregateste asa cum doreste, fie dupa o reteta de pe internet sau dintr-o revista, fie dupa o reteta aflata de la cineva.
Pentru ca si eu facut mai multe feluri de cheesecake, de aceasta data am vrut sa incerc o reteta originala, mai pe gustul nostru. Stiam ca ne place ca aluatul sa fie subtire si crema cat mai fina. Zmeura am ales-o pentru ca mi se pare ca are un gust mai rafinat.
Blatul l-am pregatit din biscuiti zdrobiti. Eu am folosit 4 pachete de biscuiti, 2 pachete de biscuiti digestivi si 2 pachete de biscuiti clasici, in total 320 grame. Pentru tava care o folosesc de obicei, am nevoie de circa 300 gr de biscuiti.
Biscuitii i-am zdrobit pe un suport pentru tocat,

apoi i-am amestecat cu circa 125 grame de unt topit ( putin  mai mult de jumatate de pachet de unt).

Amestecul rezultat l-am intins pe fundul unei tavi circulare, cu fundul detasabil, tapetata in prealabil cu hartie de copt. Dupa ce l-am intins uniform, l-am presat cu spatele unei linguri pentru a forma un blat compact. Cand a fost gata, l-am pus la frigider, circa 20 minute, pana cand am preparat crema de branza.

Crema de branza am pregatit-o dupa cum urmeaza: continutul a 2 cutii de branza Philadelphia mari- 200 gr fiecare -  l-am amestecat cu mixerul cu 2 oua, 150 gr de zahar pudra si o lingurita de esenta de vanilie. Pentru ca aceasta crema sa fie fina, este necesar sa o amestecati cu mixerul circa 3-5 minute.
Dupa ce a fost gata, am turnat-o peste blatul de biscuiti si am introdus in cuptorul preincalzit pentru circa 50 minute la 180-200 grade. Am avut grija sa nu prinda crusta.


Cand s-a facut, am scos-o din cuptor si am pus-o la rece pentru circa 10 minute, timp in care am pregatit smantana. 300 grame de smantana le-am amestecat cu 100 gr zahar pudra si o lingurita de vanilie.
Am pus crema de smantana peste prajitura si am mai dat la cuptor circa 20-25 minute.

Cand a fost gata, am scos-o din cuptor si am lasat-o sa se raceasca complet. Fiecare felie am decorat-o cu zmeura decongelata, indulctia cu zahar pudra. Eu am avut zmeura congelata din vara, dar se gaseste si de cumparat, in supermarchet-uri.Evident, poate fi inlocuita si cu alte fructe: mure, afine sau citrice.



Paste fara carne

Dupa cum bine v-ati dat deja seama, noi sunem fani paste si incercam mereu noi retete. Pisi pune condimentele ce le gaseste in frigider si care crede ca se pot combina, iar cand are dubii ma intreaba: "Draga, oare sa pun si cutare?". Intrebarea este mai mult retorica, iar raspunsul este doar consultativ. Decizia apartine doar bucatarului. :)

Ultimele paste incercate au fost niste paste fara carne, dar foarte bune.
Pentru inceput, a taiat si a pus la prajit, intr-o lingura de ulei, cateva ciuperci, iar cand acestea au inceput sa se inmoaie, a adaugat aproximativ o lingura de unt.

A mai adaugat putina vegeta, frunze uscate de busuioc, 3 catei de usuroi taiati felii, 3 fire de ceapa verde taiate, si o lingura de sos pesto.

Le-a lasat cateva minute pe foc, apoi a adugat 3 linguri de smantana. A pus peste compozitia rezultata penele fierte separat si le-a amestecat.
Se pot servi cu cascaval sau cu felii subtiri de parmezan. Noi am preferat parmezanul.

luni, 24 octombrie 2011

Pulpe de pui cu cartofi si legume

Pulpele de pui folosite pentru aceasta reteta pot fi crude, sau fierte- in situatia in care ati facut o supa de pui si le-ati fiert in supa cu zarzavat.

Daca sunt crude, se pun la prajit in ulei timp de cateva minute, doar ca si prinda putina culoare.

Noi punem de regula cate 2 pulpe de persoana.

Se pune la prajit o ceapa alba taiata julienne si, daca aveti si 2 cepe verzi. Cand ceapa a inceput sa devina aurie, se adauga un ardei gras taiat felii, cativa catei de usturoi si 2-3 cartofi curatati si taiati bucati. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga pulpele.

Se pune capacul si se lasa pe foc la foc potrivit. Daca le doriti mai moi, se adauga si o jumatate de cana de supa de pui, sau apa amestecata cu un sfert de cub concentrat de supa de pui. Daca le doriti mai crocanta, se pun doar cateva linguri de supa. Se lasa pe foc pana cand cartofii si carnea s-au inmuiat.



Pofta buna!

vineri, 21 octombrie 2011

Ne-am intors

In cazul in care va intrebati unde am plecat si de ce nu mai postam nimic, vrem doar sa va spunem ca am avut o perioada plina: ne-am casatorit si am fost plecati in luna de miere.

Acesta este motivul pentru care nu ne-am putut ocupa si de blog.

Insa ne-am intors si ne reluam activitatile de zi cu zi, inclusiv gatitul. Ma rog, mai mult Pisoiul decat Pisica.

In plus, pe unde am fost plecati, am mancat o multime de bunatati si am venit cu tot felul de idei de retete pe care abia asteptam sa le impartasim cu voi...de saptamana viitoare.

Pisoii