joi, 26 mai 2011

Piept de pui in sos de mustar la grill cu legume

Noua ne plac foarte mult legumele la grill si incercam sa le combinam cu diferite feluri de carne.
De aceasta data, pisi a pregatit piept de pui in sos de mustar.

Pieptul de pui l-a taiat felii, la condimentat cu sare si piper, si l-a lasat circa o ora, la rece, intr-un sos facut din mustar si usturoi pisat. De obicei, cand facem pieptul de pui la grill, il taiem bucati mai mici, pentru a se face mai usor.

Pieptul l-a pus apoi la grill impreuna cu legumele: ardei, ceapa si ciuperci.


Daca va place mancarea mai condimentata, puteti folosi un mustar iute.

Paste carbonara cu mazare si menta

Stiu ca titlul va poate face sa va strambati din nas si sa va ganditi cum se pot combina niste paste carbonara cu mazare si cu menta insa, credeti-ma ca merita sa incercati. Reteta am prelunat-o dintr-o carte de bucate a lui Jamie Oliver si ne-am gandit ca, daca el a propus-o, nu are cum sa nu fie buna. Si a fost excelenta.

Asadar, se pregatesc pastele carbonara dupa reteta clasica: se pune la prajit bacon in ulei sau in unt, impreuna cu ceapa alba taiata marunt. Cand este prajit de jumatate bacon-ul, se adauga mazarea cruda: cam o lingura pentru fiecare portie.



Cand mazarea si baconul sunt gata, se aduga sosul facut din smantana diluata cu lapte si pastele. Se condimenteaza cu sare, piper alb macinat si menta ( proaspata sau uscata). Noi nu am avut menta proaspata, asa ca am folosit uscata ( din plic). Eu nu sunt un mare fan menta, ba din contra, insa pot sa va spun ca au iesit delicioase.
Pofta buna.

duminică, 22 mai 2011

Paste cu somon

Pentru ca tocmai ne-am intors din Delta, ce poate fi mai potrivit decat o reteta cu peste?

De aceasta data va propunem paste cu somon, o reteta foarte usoara si...delicioasa!!

Se ia o bucata de somon cruda. Eu pentru paste prefer somonul afumat care se gaseste la raioanele de peste la gramaj de 100-150 grame. La fel de bine insa, poate fi folosit somonul medalion sau rondele.
Carnea de somon se taie bucatele si se pune la prajit in ulei de masline sau in unt, impreuna cu jumatate de ceapa taiata marunt si putin usturoi.

Cand carnea a devenit de culoare alba, se adauga smantana amestecata cu putin lapte ( aproximativ 2-3 linguri de smantana si 2-3 linguri de lapte).


Se condimenteaza cu sare si piper alb macinat, precum si cu frunze de rozmarin taiate marunt. Se adauga pastele si se serveste cu frunze de salvie si, eventual, parmezan ras.

marți, 10 mai 2011

Chec cu mac si lamaie

Aceasta reteta am incercat-o prima data de Paste si trebuie sa mentionez faptul ca am preluat-o din Cartea Regala de Bucate a Principesei Margareta. Este o reteta usoara si...bineinteles, "regala".

Mai intai de toate, se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Intr-un bol se mixeaza un pachet de unt  200 gr) tinut la temperatura camerei ( sau, daca ati uitat sa il scoateti din frigider la timp, il puteti baga in cuptorul cu microunde 15-20 secunde) cu 200 grame de zahar. Dupa ce s-a obtinut o crema alba, se adauga, pe rand, 4 oua si se amesteca in continuare. Se mai adauga si coaja rasa de la o lamaie galbena.

Separat, se amesteca 200 gr faina alba cu 1 plic de praf de copt si cu 2-3 linguri de seminte de mac. Faina se incorporeaza in crema de unt cu ou.

Aluatul rezultat se pune la copt intr-o forma de chec tapetata cu hartie speciala. Se introduce la cuptor pentru aproximativ 40 minute.
Se verifica din cand in cand cu o scobitoare sau cu un bat de frigaruie sa fie gata. Cand, pe bat nu mai ramane aluat moale, inseamna ca este copt si in interior.

Pana se coace, se prepara siropul: 100 ml apa se pun la fiert cu 200 gr zahar si cu zeama de la 2 lamai. Se lasa la fiert 5-10 minute.

Cand e gata checul, se scoate din cuptor si, pana este fierbine, se inteapa cu furculita la distanta de 1-2 cm si se toarna siropul. Trebuie ca atat checul, cat si siropul sa fie fierbinti pentru ca siropul sa fie absorbit.



Pofta buna.

vineri, 6 mai 2011

Tort cu iaurt si fructe de padure

Printre retetele Pisoiului meu, am strecurat si o reteta facuta de mine. Eu una nu stiu si nu fac decat deserturi. Acesta este un tort pentru care nu se foloseste cuptorul. Este un tort rece si care se face destul de repede. In plus, este si un tort de sezon.

Asadar, se amesteca 500 gr de iaurt gras- eu am folosit de bivolita cu 200 ml de frisca batura- au am folosit Hulala, cu 100 gr zahar si 3 galbenusuri.
Separat, am batut spuma cele 3 albusuri ai apoi le-am incorporat in crema de iaurt.
Am pregatit gelatina-1 plic, dupa instructiunile de pe plic, pe baia de aburi, fara a o fierbe si apoi am incorporat-o in crema.

Intr-o forma de tort cu fundul detasabil, am pus un strat de crema, apoi am pus piscoturi ( 100 grame sau cat cuprinde forma de tort pe care o aveti), un nou strat de crema si apoi un strat de fructe de padure ( 100 grame de capsune taiate bucati si 50 grame de fructe de padure- se pot folosi fructe de padure proaspete sau, daca nu e sezonul lor, fructe de padure congelate- se gasesc in Auchan, varsate si sunt bune si ieftine). Deasupra se pune un nou strat de piscoturi si restul de fructe de padure ( 150 grame de capsune taiate bucati si 100 grame de fructe de padure sau 250 grame de capsune taiate bucati).




Se pune ultimul strat de crema si se tine in frigider timp de cateva ore ( minim 3 ore). Apoi se scoate de la frigider si din  forma de tort detasabila si se orneaza cu frisca si cu fructe de padure sau cu capsune.





duminică, 1 mai 2011

Bruschete cu legume, rozmarin si miere

Trebuie sa recunosc: acestea sunt bruschetele mele preferate. De obicei imi plac mancarurile care combina gusturi diametral opuse. Si ce poate fi mai bun decat un fel de mancare care combina ceapa rosie, mierea si rozmarinul?
Merita sa le incercati.

Se iau cateva felii de paine, se ung cu unt si apoi se presara peste ele usturoi pisat. Se baga in cuptorul incins.

Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei, iar cand aceste se incinge se pune o ceapa rosie mare taiata si se lasa pana devine aurie. Se adauga  apoi un ardei gras rosu taiat bucatele ( sau, pentru aspect, se poate pune jumatate de ardei gras rosu si jumatate de ardei gras verde) si  se lasa alaturi de ceapa sa se inmoaie. Ulterior, se adauga o rosie taiata bucati si 100 grame de masline negre, fara samburi, taiate. Se lasa pe foc toate in jur de 3 minute.

La final se adauga  rozmarin proaspat taiat bucati si o lungurita de miere. Se condimenteaza cu sare.Se amesteca si se mai lasa pe foc 2 minute.

Se scot feliile de paine din cuptor, se pun pe ele legumele si se servesc.